Werkgroep SLBS Sanyang - Gambia vzw

We willen elk kind kansen geven tot onderwijs. Help jij mee?

Boekvoorstelling “The Smiling Coast” – Maaseik

Met tien leden van de djembégroep “Alouna en Dembo” werd de avond spetterend ingezet en genoten we van een fijne boekpresentatie. We mochten meer dan tachtig genodigden verwelkomen waaronder  directies van het schoolbestuur te Maaseik, de seniorenraad, schilderclub het Palet, verantwoordelijke van de C.M. mutualiteit Patrick Siborghs…

Heel tof was ook de aanwezigheid van burgemeester Wouter Beke en burgemeester Jos Claessens uit Bocholt.  OOk Wim Hoste van Wegrafics  en Jan Sleurs (vertaler van het boek in het Engels) waren erbij.

Natuurlijk danken we onze vele sympathisanten en vrienden en familieleden die door hij aanwezigheid voor ons als werkgroep  een fantastische steun en motivatie betekenen. De vele ‘proficiatwensen’ deden ons hartje deugd.

Het boek “The Smiling Coast” telt 238 pagina’s en met talrijke foto’s in kleurendruk. Het boek wordt verkocht in eigen beheer voor de prijs van 19,95 €. Je kan het aankopen via de bestuursleden van de werkgroep of via adres: Wurfelderweg 7, 3680 Maaseik.

Hugo opende de avond en heette alle genodigden van harte welkom. Daarna kwam dan het woord aan Christianne als auteur. Christianne dankte ambassadeur Miss Teneng Mba Jaiteh voor  het schrijven van het voorwoord en tevens voor  haar lovende woorden in haar toespraak. Daarna volgde een kort overzicht over de inhoud van het boek . Er werd een powerpoint voorgesteld over de vijf jaar werking in Sanyang gevolgd door een kortfilm van GamMol over het nakende waterproject  voor de kliniek in Serekunda.

Hugo gaf dan de gelegenheid aan H.E. Ambassadeur T.M. Jaiteh om haar toespraak te houden waarna  burgemeester Creemers een woordje sprak over het welslagen van het project.  Hare Excellentie mocht een mooi aandenken ontvangen uit handen van burgemeester Creemers, de “Codex Eyckensis” op goudsnee. Met dank aan het stadsbestuur voor dit gebaar vanwege de werkgroep.

En dan werd de boekenstand geopend. Ondertussen kon men genieten van lekkere drankjes waaronder wonjo sap, en een fijne receptie met chicken domoda, soep met moringa, en fruitdessertje met baobab. Mede dankzij de  djembégroep was de sfeer op en top Afrikaans en zelfs de ambassadeur en haar secretaris dansten mee. De sfeer was supergezellig.

Met dank aan iedereen voor de sympathie en steun. We wensen elk veel plezier met het lezen.

foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto

0 Comments

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>