Werkgroep SLBS Sanyang - Gambia vzw

We willen elk kind kansen geven tot onderwijs. Help jij mee?

Scholenbouw

Wat heeft het lang geduurd!  Maar geduld wordt beloond!

In december begonnen de gesprekken over de 2e fase in ons project. De werkgroep wil de aandacht vooral richten naar de leerlingen. Dat betekent zoveel mogelijk klaslokalen herstellen in plaats van af te breken. Alles is afhankelijk van het ons toegekende budget door de provincie Limburg en de Noord- Zuid- raad van Maaseik. Waarvoor nogmaals onze dank.

Dit seizoen verliepen de gesprekken minder vlot. Voortdurende wijzigingen van een vooropgesteld plan, herhaaldelijk urenlang vergaderen voor een nieuw akkoord om dan weer nieuwe, betere invalshoeken te moeten voorleggen bij het schoolbestuur.  ECHT NIET GEMAKKELIJK en een zware klus voor Uwe die als voorzitter de volle verantwoordelijkheid draagt en rekenschap moet afleggen bij de sponsors over het toegekende budget. Na 3jaar werken en ervaring ter plaatse zijn we voorzichtig en waken we goed over ons budget. Want we willen dit project tot een positief einde zien te brengen. Ons doel bereiken.

Diverse contracten werden verscheurd, nieuwe afspraken vastgelegd en uiteindelijk werd de knoop doorgehakt. We namen een architect onder de arm, opgeleid tot ingenieur in Engeland en nu bouwheer in Sanyang. Dat kostte hem dus geen extra verplaatsing voor een vrijblijvend gesprek. Gelukkig begreep hij onze zorg en na een bezoek aan het schoolcomplex kregen we een eerlijk en gratis advies. Het gebouw gedeeltelijk slopen, bestaande muren versterken met ijzeren stutten, alle wanden extra versterken, een gloednieuw dak met metalen gebinte i.p.v. hout en sterke betonnen vloeren, nieuwe ramen, en deuren met slot.

Uiteindelijk wordt het dus een mooi gebouw, deels gerenoveerd, met de mogelijkheid van een extra klasruimte en/of toiletruimte. En alles binnen het budget, dat is schitterend! De architect wil toezicht houden bij de werken.

Wat ons vooral geruststelt is dat deze Gambiaanse architect het Mandinka duidelijk kan overbrengen, ook aan ons. Dat noemen we dan transparantie, open communicatie!

foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto

0 Comments

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>