Werkgroep SLBS Sanyang - Gambia vzw

We willen elk kind kansen geven tot onderwijs. Help jij mee?

Verkoop van thee

We kregen einde december 2014 de officiële goedkeuring voor verkoop van Wonjo -en Moringabladeren (thee) van Gambia. Een hartelijk dank!

Deze verkoop gebeurt tijdens activiteiten van de werkgroep zoals lezingen, Noord- Zuid, Fair Trade … De opbrengst gaat integraal naar de lokale bevolking.

Op dit moment organiseren wij de pluk, het zuiveren, drogen, verpakken van het product, het is de bedoeling dat in de toekomst de lokale bevolking dit op eigen houtje kan en zo de gezinnen zich van een eigen inkomen kunnen verzekeren.

Gambia is een moslimland en grote liefhebber van groene thee. Moringa-plantje ook  genoemd  ‘de levensboom’:  boordevol vitaminen en een goede én  noodzakelijke aanvulling  bij eenzijdige  rijstvoeding. De blaadjes worden geplukt en verwerkt tot een heerlijke en gezonde thee -infuus. De werkgroep zet zich in voor de productie en verkoop  via Fair Trade,  alles  ten voordele van de lokale bevolking.

Een goede gezondheid begint met zuiver water, ook een succesvolle oogst kan maar met voldoende en zuiver water. In een Sahelland met temperaturen van 35° en meer niet zo simpel! Behalve tijdens het regenseizoen. Maar dan kan er niet gezaaid of geoogst worden, alles spoelt weg…

foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto

0 Comments

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>