Werkgroep SLBS Sanyang - Gambia vzw

We willen elk kind kansen geven tot onderwijs. Help jij mee?

Wereld-Wijs – Maaseik

Op uitnodiging van VTB – Cultuur kreeg de werkgroep de gelegenheid haar verhaal te brengen in zaal Vita Humana, Prinsenhof te Maaseik. Werkgroep Sanyang doet mee aan Wereld-Wijs, een driedaagse in het Cultuurcentrum te Maasmechelen op donderdag 19 maart.

In een mooie locatie werden de mensen heel vriendelijk onthaald en na een voorwoord door voorzitter Géne Savelkoul kreeg Chris Wouters het woord. Zij begon haar verhaal over Gambia met de natuur, de tropische bomen, de natuurparken en alles wat vliegt, kruipt en groeit. Ook een vleugje geschiedenis en cultuur kwamen aan bod. Met natuurlijk het proeven van Wonjo- thee en ook de moringa-thee stond klaar.

In een tweede deel ging het verhaal over de werkgroep, hoe het allemaal begon en het resultaat na drie jaar hard werken. Chris gaf op haar beurt het woord aan voorzitter van Gammol die onze samenwerking in het project Moringa toelichtte. Een warm applaus als dank volgde waarna Géne het slotwoord nam en ook een gift overhandigde ten voordele van de werkgroep.  Een hartelijk dank daarvoor.

Er werd nog een tijdlang gezellig nagepraat en rond 22uur ging iedereen tevreden naar huis. Sommigen moesten nog naar Mol, Hasselt, Neerpelt, Lommel… Het doet de werkgroep veel plezier nieuwe leden te mogen verwelkomen! Samen sterk, samen gaan we ervoor!

foto
foto
foto
foto

0 Comments

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>