Werkgroep SLBS Sanyang - Gambia vzw

We willen elk kind kansen geven tot onderwijs. Help jij mee?

Kleuterschool

Sedert einde februari is de kleuterschool toegevoegd aan de basisschool te Sanyang. Leerkrachten geven vanaf nu in de voormiddag les aan de kleuters, in de namiddag staan ze paraat op de basisschool. Terwijl ook de Head Master nu grotere verantwoordelijkheid draagt voor de goede werking van zowel de basisschool als de kleuterafdeling.

Chris en Hilde gaven lesjes in hygiëne, niet alleen bedoeld voor de basisschool maar voor alle kleutertjes van de nurcery school.

Voor deze lesjes in dagelijkse lichaamsverzorging kwamen Hilde en Chris op school geladen met emmers, washandjes, handdoekjes, zeepjes, tandenborstels voor elk kind. (gesponsord via Hilde) We hadden ook een pop “Kristina” die we gebruiken om te tonen hoe in de praktijk een dagelijkse goede wasbeurt gaat, met een zelf gemaakt versje leren we het belang ervan.   Ook voor mondhygiéne was er aandacht, goed tandenpoetsen elke dag, de kinderen zongen luidkeels mee: “clean, clean, clean, every day…” terwijl daarna elk kind een zeepje, tandenborstel en tandpasta meekreeg naar huis.

Het was reuzefijn, de kinderen waren nieuwsgierig en luisterden vol aandacht.

Langs deze weg dankt de werkgroep dan ook alle mensen die Hilde hebben geholpen met het inzamelen. Ook dank voor de mooie cadeau-doosjes (90) die zovele kindjes in Gambia gelukkig maakten.

Aan Hilde: een dikke proficiat voor jouw inzet tijdens deze vakantie, het was erg tof je te leren kennen en een hartelijk dank voor alles wat je deed voor de school, het Health Center, de kleuterklassen en overal waar je mensen blij maakte!

Ook voor de door jou gesponsorde binnenmuur in het lerarenlokaal. Hartelijk dankjewel!

foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto

0 Comments

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>