Werkgroep SLBS Sanyang - Gambia vzw

We willen elk kind kansen geven tot onderwijs. Help jij mee?

Scholenbouw

Grote veranderingen in Sanyang! Sedert september 2014 werkt Saikou Ndong als Head Master op de basisschool en wat dit nieuwe beleid reeds heeft bereikt is gewoon fantastisch!

Dankzij en op initiatief van onze werkgroep en in samenwerking met ministerie, schoolraad, oudercomité en leerkrachten van Sanyang kunnen de drie nieuwe klaslokalen in gebruik worden genomen begin 2015. En dus wordt er nu elk weekend met man en kracht gewerkt.  Een vijftigtal vrijwilligers zijn vanaf 9uur op zaterdag en zondag aan het werk in twee ploegen, zowel leerkrachten, leden van het oudercomité, de cultuurgroep én natuurlijk ook wij voor onze werkgroep. Uwe is dagelijks op school, bespreekt, overlegt, geeft advies, doet met de aannemer alle aankopen en zet zelf ook een spadesteek in de zand, helpt stenen maken, is erbij om de muren te versterken, kortom hij is altijd en overal aanwezig, houdt een oogje in het zeil! Ondertussen herstelt hij tussendoor nog wat computers! Zijn inzet wordt dan ook erg gewaardeerd en VDC Sheriff K Bojong en vertegenwoordigers van de ouderraad supporteren mee!

Chris zorgt voor de foto’s, de verslaggeving en onderhoudt contacten. De mannen die erg hard werken moeten nieuwe krachten opdoen met lekker eten, daarom leverde de werkgroep vijftig kilo rijst om de honger te stillen en vijftig zakjes water tegen de dorst. De warme maaltijd wordt door vrouwelijke vrijwilligers bereid en zo is iedereen van het dorp in Sanyang betrokken bij de nieuwbouw van deze klaslokalen.

De fijne samenwerking en solidariteit in de ploegen van zaterdag en zondag is groot en de plezante sfeer maakt dat de werken goed vorderen en zo zal ons plan zeker lukken! Deze mensen zijn zo gelukkig te mogen werken voor hun school, zodat hun kinderen les kunnen volgen in veilige klassen. En daarmee is dan ook dit deel van ons project nu al geslaagd!

We hopen dat later met een restant van bouwmaterialen een nieuw sanitair blok kan worden voorzien, maar dat is nu toekomstmuziek.

foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto

0 Comments

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>